Annons
Nyheter

Soptipp under kontroll

Den gamla nedlagda soptippen vid Tappersberg i Anderslöv utgör ingen fara. Det visar en utredning som konsulten VA-teknik och Vattenvård genomfört.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2009

ANDERSLÖV. Rapportens slutsats är att läget vid Tapperberg är under kontroll, men att visst läckage förekommer. Konsulten föreslår därför att provtagningarna ska fortsätta under något år framöver.

Provtagningarna vid Tappersberg har pågått sedan 2003 och genomförts en gång per år. Ett visst läckage åt öster har kunnat konstateras.

Annons

Rapporten visar att halterna av klorid och ammonium minskat i den damm som ligger öster om den gamla soptippen sedan mätningarna startade även om halterna nu ökat något jämfört med föregående år.

Trots att halterna av farliga ämnen inte är höga anser konsulten att det är olämpligt med kräftodling i dammen som ligger öster om den före detta deponin.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons