Annons
Nyheter

Snöhögar ger redan problem i Anderslöv

Redan nu har kommunen problem med var den bortplogade snön ska läggas i Anderslöv. "Vi har redan fått börja flytta runt högar", säger Bengt Andersson på Trelleborgs kommun.
Nyheter • Publicerad 29 november 2010
Foto: 

Alla tillgängliga snöröjningsresurser fanns under måndagen ute för att bekämpa snön i Trelleborg och i de större orterna utanför staden.

– Vi har hållit på sedan i torsdags morse så man börjar bli trött, säger Bengt Andersson som är ansvarig för drift och underhåll på tekniska förvaltningen.

Annons

Förutom att alla de som inte måste göra något annat var ute och skottade fram övergångsställen så ryckte även parkförvaltningens personal in och skottade fram busshållsplatser.

– Vi gör vad vi kan för att få undan snön. I första hand ser vi ju till att folk kan ta sig till bussar, säger Bengt Andersson.

Snön gjorde också att utdelningen av morgontidningar uteblev, liksom av post på landsbygden.

– Det handlar om cirka 6 000-7 000 försändelser som ligger sorterade och väntar, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Posten.

Posten delades bara ut i Trelleborgs stad och i postnummerområdena 231 92 och 231 93.

Även sophämtningen påverkades.

"Om du inte har fått ditt kärl tömt på utsatt tid ber vi dig att samla dina hushållssopor i en säck och sätta vid sidan av kärlet så hämtas de vid nästa ordinarie tillfälle", skriver kommunen på sin hemsida.

Mer om de problem som drabbade Söderslätt på måndagen på grund av vädret kan du läsa här.

Anna Thulin
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons