Annons
Nyheter

Sjungande pirater kom på besök

– Du där i grått, har du tänkt på att du som vuxen är en förebild? Gör nu älghorn.
Till förskolebarnens stora förtjusning tillrättavisar Mange Sjörövare en av lärarna som slarvar med rörelserna.
Nyheter • Publicerad 26 november 2010
Förskollärarna i Anderslöv och Alstad jobbar för att barnen ska få se uppträden utan att behöva åka till Trelleborg.
Förskollärarna i Anderslöv och Alstad jobbar för att barnen ska få se uppträden utan att behöva åka till Trelleborg.Foto: 
Foto: 
Katta Pirat och Mange Sjörövare lockar till många skratt.
Katta Pirat och Mange Sjörövare lockar till många skratt.Foto: 
På beställning härmar barnen apor.
På beställning härmar barnen apor.Foto: 
Marie Arley dansar med Emelie Löfqvist Malmqvist. "Du hittar ingen som är tokigare i musik än henne", säger Marie Arley.
Marie Arley dansar med Emelie Löfqvist Malmqvist. "Du hittar ingen som är tokigare i musik än henne", säger Marie Arley.Foto: 

Han börjar spela igen. Den här gången härmar både barnen och lärarna på Anderslövs och Alstads förskolor rörelserna. På scenen i Rosenhagen står Mange Sjörövare och Katta Pirat.

– Några av barnen har sett dem innan, men det är första gången vi går hit med förskolorna, säger Britt Martinsson som är förskollärare på Smörblomman.

Annons

Två gånger varje år försöker hon och hennes kollegor ordna en kulturell upplevelse för barnen – utan att de måste åka buss först.

– Det är roligt att vi kan göra det här i Anderslöv, så att vi slipper att alltid åka in till Trelleborg. När vi ordnar något försöker vi se till att alla fyra förskolor i Anderslöv och den i Alstad får ta del av det, säger Britt Martinsson.

Elin Offerlind ser Mange Sjörövare och Katta Pirat för första gången men det tar inte många sekunder innan hon har fattat galoppen och följer med i både rörelser och sång.

Hon är inte ensam. Alla barn som sitter på golvet framför scenen gungar som båtar, kliar sig som apor och formar händerna till älghorn på beställning.

Lauritz Mainez Larsen ställer sig hela tiden upp, hoppar och klappar händerna.

– Det är jätteroligt. Vill du vara med? frågar han.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons