Nyheter

Rektor slutar och organisationen ses över

Torbjörn Barrander slutar som rektor vid Anderslövs skola. Enligt Barbro Melander är orsaken att han fyllt 60 år och inte längre har ork och engagemang. Tillfällig ersättare blir rektorn på Väståkraskolan, Stellan Nilsson.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2010
Skolchef Barbro Melander.
Skolchef Barbro Melander.Foto: 
Stellan Nilsson tar över. "Att ha en skola från F-9 är en spännande tanke och nu får vi se vad det innebär".
Stellan Nilsson tar över. "Att ha en skola från F-9 är en spännande tanke och nu får vi se vad det innebär".Foto: 
Torbjörn Barrander slutar som rektor för Anderslövs skola den siste oktober.
Torbjörn Barrander slutar som rektor för Anderslövs skola den siste oktober.Foto: 

– Vi gör en omorganisation och detta är inte något som jag vill ta upp i Trelleborgs Allehanda, säger Torbjörn Barrander och hänvisar istället till skolchef Barbro Melander.

Hon uppger att de båda under en längre tid diskuterat Torbjörn Barranders framtid som rektor och att de kommit till ett gemensamt beslut att han istället ska arbeta som speciallärare i kommunen.

– Han har varit i ledarposition länge. Han har fyllt 60 år och då kanske man inte längre har orken och engagemanget. Det kan vara bra att efter ett långt ledarskap göra något annat, säger Barbro Melander.

Ersättare kommer tills vidare att vara Stellan Nilsson som därmed blir rektor både för Anderslövs skola med F-6 och för Väståkraskolan med 7-9. Han har fått i uppdrag att se över organisationen och vilka behov det kommer att finnas. Ett alternativ är att göra om de båda skolorna till en enhet.

– Vi får se om det finns fördelar med det från elevernas perspektiv, säger Barbro Melander.

Hur ska du Stellan Nilsson hinna vara rektor för två skolor?

– Det har jag planer för men det vill jag inte gå in på. Jag kommer att få stöd från förvaltningen, säger han.

Han ser idén om att skapa en F-9-skola i Anderslöv som en spännande tanke.

– Vi får se vad det innebär och hur en sådan organisation skulle se ut. Men det kräver en ansträngning. Min tanke är att sätta mig med varje processledare och sedan varje lärare, en i taget och intervjua innan något blir klart.

Du är själv 64 år, hur länge orkar du?

– Jag tänker fortsätta ett tag till. Från början var detta ett jobbigt ställe men nu trivs jag jättebra och det har blivit en väldigt trevlig skola. Just nu är det så kul och jag känner mig definitivt inte trött.

Anna Thulin
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.