Nyheter

Överskott ger sportplaner

Det har blivit pengar över efter bygget av omklädningsrum och allaktivitetsrum i Anderslöv. Det gör nu att fritidsnämnden även satsar på att anlägga en ny tennisbana, boulebana och basketplan intill den nya byggnaden.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2010
Foto: 
Bakom Anderslövs Boiks nya omklädningsrum och kansli ska de nya planerna för tennis, basket och boule anläggas.
Bakom Anderslövs Boiks nya omklädningsrum och kansli ska de nya planerna för tennis, basket och boule anläggas.Foto: 

ANDERSLÖV. Fritidsnämnden fick 6,6 miljoner kronor till att bygga omklädningsrum åt Anderslövs Boik samt ett allaktivtetsrum för allmänheten i Anderslöv. När det bygget blev klart och de gamla omklädningsrummen nu har rivits står det klart att det blev pengar över.

– De ska vi satsa på en plan där det ska finnas möjlighet till tennis, basket och boule. Det vi gör ska främst vara för ungdomar, säger Mats-Åke Svensson(KD), ordförande i fritidsnämnden och påpekar att fritidsnämnden under denna mandatperiod har "gjort mycket för Anderslöv".

Det är två gamla tennisplaner som ska göras om och anpassas till de nya sporterna. Han gissar att det blir färdigt att användas till sommaren.

– Även belysningen vid idrottsplatsen är fixad så vi är väldigt nöjda och glada, säger Mats-Åke Svensson.

Martin Strandberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.