Annons
Nyheter

Övar på tystnad och tagning

Välj en bra person som har mycket att berätta och förbered dig med många frågor.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2011
Elin Niehoff och Mathilda Lönnborn har tillsammans gjort en intervju med en man som berättat om hur Grönby såg ut förr. Georg Götmark visar hur de ska redigera sin film.
Elin Niehoff och Mathilda Lönnborn har tillsammans gjort en intervju med en man som berättat om hur Grönby såg ut förr. Georg Götmark visar hur de ska redigera sin film.Foto: Claes Nyberg

Det är tipsen från eleverna i 7c på Väståkraskola som just nu jobbar med ett filmprojekt. I veckan har de haft besök av en filmpedagog, AV-centralen och filmaren Georg Götmark från produktionsbolaget Filmfront.

– Vi har gjort intervjuer och nu ska vi ta bilder. Sen ska vi redigera det till en film, berättar Melinda Andersson.

Annons

Projektet är en del av Skapande skola även om Georg Götmarks besök finansierats med bidrag från Allmänna arvsfonden och Svenska filminstitutet.

– Vi kommer att jobba vidare med detta och sprida våra kunskaper även till de andra eleverna på skolan, säger fritidsledaren Leif Rahnasto.

Projektet ska lära eleverna lite filmteori, intervjuteknik samt redigering med enkla effekter.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons