Annons
Nyheter

Grannar vill få hastigheten sänkt

Åtta grannar till Bertil Klyfth vill få hastigheten sänkt på vägen där lastbilen körde av.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010

– Vi har i många år velat få ner hastigheten från 70, som det var tidigare. Men för ett år sedan så höjde de från 70 till 80, säger Linda Nyström som skrivit ett brev till länsstyrelsen, med krav på sänkt hastighet.

Ett argument är att skolbarnen i området behöver ha en säker skolväg. Ett annat att hastigheten har sänkts till 60 kilometer i timmen på båda sidor av Alstad. Där är husen färre och ligger glesare. På sträckan utanför Anderslöv har flera trafikolyckor inträffat, enligt Linda Nyström.

Annons

– Veckan innan tankbilsolyckan var det en kille som körde av vägen på andra sidan, utanför vårt hus. Något år kolliderade en bil och en skördetröska och ytterligare något år tidigare var det en moped och en bil som kolliderade, säger Linda Nyström.

Trafikverket konstaterar att bara en allvarlig olycka inträffat på vägen de senaste fem åren och att förarna måste anpassa hastigheten till vägförhållandena.

Linda Nyström har möjlighet att svara på Trafikverkets yttrande. Beslutet tas av länsstyrelsen, som också ska göra ett besök på platsen.

INTERNAL INTERNAL
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons