Annons
Nyheter

"Byxorna är dyngsura och man är blöt hela tiden"

Första etappen är avklarad. Far och son, Torbjörn och Pontus Eliasson, njuter nu av kalla drycker och riktiga sängar i några dagar innan de fortsätter med Havspaddlarnas Blå bandet-utmaning.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2009
Foto: 
Foto: 
Torbjörn och Pontus Eliasson har klarat av den första delen av utmaningen Blå bandet.Foto: 

SMYGEHAMN. TA skrev om Torbjörn och Pontus Eliasson från Anderslöv för drygt två veckor sedan när de startade sin paddling i Svinesund. Nu har de klarat av de första 60 milen och passar på att ta en paus hemma i Anderslöv. Kajakerna ligger kvar vid hamnen i Smyge tills de paddlar vidare på lördag.

Torbjörn och Pontus räknar med att ha paddlat de 240 milen upp till Haparanda senast i mitten av augusti då semestern är slut.

Annons

– Det har gått bra, inga missöden. Luckorna läcker men det är ingen fara och vi packningen är vattentät så den klarar sig, säger Pontus Eliasson.

Vätan tär dock lite mer på hans far.

– Byxorna är dyngsura och man är blöt hela tiden, säger Torbjörn Eliasson med en suck.

Trots allt verkar både han och sonen nöjda. Trots lyxen med säng, kall dricka och tv-tittande i soffan hemma i Anderslöv längtar de redan iväg igen. De första milen har bjudit på många upplevelser, som till exempel sälar som slagit följe med dem en bit på vägen. Och de hårda vindarna utanför Lysekil har med gett ett minne.

– Då lärde jag mig "den aggressiva gorillaattacken", säger Torbjörn Eliasson och visar hur man ska luta sig framåt och balansera när det blåser mycket.

Pontus Eliasson förklarar att momentets officiella namn är lågt stöd men låter sin far hållas. Man kan inte vara ovänner mitt ute på havet.

Gustav Svensson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons