Nyheter

Byn lyses upp i adventstid

Vintervädret som väntas hålla i sig i helgen välkomnas av föreningen Anderslövarna. På söndag anordnar de nämligen julmarknad.
Nyheter • Publicerad 25 november 2010
Maria Andersson hoppas på snö på söndag.
Maria Andersson hoppas på snö på söndag.Foto: 

Tomten kommer två gånger samma dag, åtminstone i Anderslöv. Han får dessutom sällskap av en brandbil och en lucia. Det är traditionerna som råder i byn. En av arrangörerna, Maria Andersson, berättar att de har satsat mycket på profilering i år.

– Det här engagerar hela byn, det blir körsång, hantverk, försäljning av julgranar, kakor, glögg och hela köret! Vi har allt det traditionella och dessutom är museet, gästgivaregården och butikerna öppna.

Antalet bodar har ökat i år, men Maria Andersson vill inte ta fokus från det hon anser vara det viktigaste med julmarknaden.

– Försäljningen är inte det stora, utan det är att vi som by samlas på torget. Vi dansar runt granen och tänder granen tillsammans. Det ska bli en riktig julstämning och om det är snö är det ett jätteplus! När alla butiker är öppna och vi har massor av marschaller tända känns det som att hela byn lever.

Julmarknaden hålls mellan klockan 15 och 18 och avslutas med en adventsgudstjänst i Anderslövs kyrka.

Anna Thulin
Karin Lennebo
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.