Annons
Nyheter

Byggården i Anderslöv i konkurs

Byggården, med butiker i Anderslöv och Svedala, har gått i konkurs. Konkursförvaltaren letar efter en lösning för företaget.
Nyheter • Publicerad 4 november 2010
Byggården, med butiker i Anderslöv och Svedala, har gått i konkurs.
Byggården, med butiker i Anderslöv och Svedala, har gått i konkurs.Foto: 

Vid butikerna sitter lappar som berättar att det är stängt på grund av konkurs och inventering. En telefonsvarare i butikerna berättar om konkursen och att man nu genomför en inventering och tänker öppna igen i slutet av veckan. Det dementerar dock konkursförvaltaren.

– Jag kommer inte att låta öppna butiken under denna vecka, säger Hans Svedberg, konkursförvaltare för Byggården AB. Jag för emellertid förhandlingar om en lösning.

Annons

Byggården AB säljer byggvaror och trädgårdsartiklar. Bolaget tillhör ingen kedja utan är fristående.

Det var 22 oktober som konkursen meddelades vid Malmö tingsrätt. Hans Svedberg har sedan dess arbetat för att försöka få till en rekonstruktion av Byggården.

– Idag kan jag inte säga när jag har en färdig lösning. Det lutar för närvarande åt att det blir en lösning för båda butikerna.

Hans Svedberg utesluter dock inte att det blir en lösning för butiken i Anderslöv och en annan för butiken i Svedala.

Under 2009 hade bolaget en omsättning på nästan 37 miljoner kronor. Resultatet efter skatt blev dock bara blygsamma 71 000 kronor.

Nuvarande ägare tog över 2007 då man köpte verksamheten av Granngården, Lantmännens kedja av liknande butiker.

Byggården har ett 15-tal anställda.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons