Annons
Nyheter
Lite mindre farlig men fortfarande sliten. Så sammanfattar lärare och elever på Anderslöv skola sin gård. Nu hoppas man att fastighetsförvaltningen ska slutföra sitt arbete.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010
När läraren Gunilla Holmerup får upp farten på den stora gungan börjar hela ställningen att gunga och knaka olycksbådande.
När läraren Gunilla Holmerup får upp farten på den stora gungan börjar hela ställningen att gunga och knaka olycksbådande.Foto: 

I snart tre terminer har lärare och elever på Anderslöv skola kämpat för en bättre utemiljö. De har många gånger slagit larm till fastighetsförvaltningen om säkerhetsrisker som stålställningar efter borttagna bänkar som är lätt kan skada springande barn.

I somras åtgärdades en del saker. Bland annat togs stålställningarna bort och gungor fick plastskydd och nya däck.

Annons

– Det verkade så hoppfullt allting. Vi tänkte att nu händer det saker, berättar läraren Gunilla Holmerup.

Men efter att de farligaste sakerna var borta och några nya bänkar placerats ut hände inget mer. Elever och lärare menar att det fortfarande finns mycket att göra.

– Det är ju så slitet här. Vi har väntat länge och tänkt att snart är det väl vår tur att få en upprustning, säger hon.

Klätterställningen är sliten, basketplanen saknar linjer och asfalten är så gropig att det knappast går att spela på den. Det är också flera hål i staketen.

– Detta är favoritgungan. Men den känns farlig. När man kommer upp i fart knakar ju hela ställningen, berättar Gunilla Holmerup och svingar sig i den stora gungan som, mycket riktigt, knakar högt. Ställningen börjar också att gunga.

Hon känner sig besviken på fastighetskontoret som inte gör mer.

– Vi har ju lagt ner så mycket energi för att få en bättre skolgård. Vad det här allt? frågar hon sig.

På fastighetskontoret menar man att besiktningar görs regelbundet.

– Är det saker som är farliga ska de åtgärdas direkt, säger Henrik Alkevall på fastighetskontoret som ansvarar för drift och underhåll.

Han kan dock inte säga om den stora gungan ska lagas eller bytas ut. Han har heller inget svar på om något ska hända med de lekredskap som inte är farliga men slitna.

– Är det stora saker det handlar om måste vi diskutera det med vår hyresgäst, skolförvaltningen. Men de akuta sakerna ska åtgöras direkt, säger han.

INTERNAL INTERNAL
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons