Nyheter

44-åring hade cannabisodling hemma

Den 44-årige mannen stoppades av polisen misstänkt för drograttfylleri. Vid en efterföljande husrannsakan hittades ett 20-tal cannabisplantor i mannens bostad.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2011

– Det är inte så små mängder att man tror att det bara skulle vara för eget bruk. Det finns därför en misstanke om framställning i överlåtelsesyfte, säger Anders Carlsson på Ystadspolisen.

Mannen stoppades i en bil i Skurups kommun i fredags. Han misstänktes vara påverkad av droger. Polispatrullen sökte igenom bilen och hittade en mindre mängd marijuana som togs i beslag. Åklagaren fattade beslut om husrannsakan i mannens bostad som ligger i en mindre by utanför Anderslöv.

– När man sedan kommer hem till mannen anträffas en cannabisodling, säger Anders Carlsson och beskriver det som en mindre men pågående odling.

– Det är inte så mycket att det rör sig om grovt brott, säger han.

I bostaden fann polisen också en hembränningsapparat. Den var för tillfället inte i bruk men är trots det förbjuden att ha.

Mannen greps och förhördes men släpptes senare. Han är misstänkt för narkotikabrott både när det gäller eget bruk, framställning och överlåtelse. Han är även misstänkt för olovlig sprittillverkning.

Enligt Anders Carlsson har det blivit vanligare med cannabisodlingar i polisområdet.

– Det sista året har vi sett fler och fler egna odlingar som vi trillat över på olika sätt, säger han.

Anna Thulin
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.