Annons
Nyheter

101:an fortsatt avstängd efter läcka

Dieseloljan har sjunkit ner två och en halv meter i marken och huset intill vägen har rivits. Två månader har gått sedan lastbilsolyckan väster om Anderslöv men saneringsarbetet är fortfarande inte klart.
Nyheter • Publicerad 3 november 2010
Foto: 
Tankbilen välte utanför Anderslöv den 2 september i år.Foto: 

Mannen som bodde i huset precis intill vägen där olyckan inträffade har tvingats flytta. För en vecka sedan revs hans hus och nu bor han tillfälligt i en husvagn i anslutning till tomten.

Gert Nilsson, saneringsledare på MST Syd AB som sanerar efter läckan. förklarar rivningen:

Annons

– Det hade runnit in så mycket olja under huset. Att riva det var det billigaste sättet.

Det var den 2 september i år som en lastbil av okänd anledning körde av vägen. Släpet landade i diket och krossade en tom personbil och mellan 15 och 20 kubikmeter dieselolja läckte ut.

Sedan dess har ett saneringsarbete pågått. Under hela tiden har ett körfält varit avstängt.

– Det går inte att ha tung trafik som kör precis intill. Då kan det vi gräver rasa, säger Gert Nilsson.

Nu har företaget oljan under kontroll. Samtidigt som grundvattnet i området renas håller man på att gräva och schakta bord jordmassor som förorenats. Jorden ska ersättas med ny.

För närvarande är tidplanen att vägen ska kunna öppnas helt på måndag klockan 20, men Gert Nilsson tror inte att den håller. Körfältet kommer troligen att vara stängt under hela nästa vecka, menar han.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons