Annons
Nyheter

Äldre och barn får samma mat

Alstadhemmet ska återigen börja laga mat åt barnen på Alstad förskola. Förändringen är ett steg mot målet att minska mattransporterna i kommunen.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2010
Alstadhemmet ska laga mat åt barnen på Alstad förskola (bilden).
Alstadhemmet ska laga mat åt barnen på Alstad förskola (bilden).Foto: 

Alstadhemmet har tidigare lagat maten som barnen på förskolan, som ligger vägg i vägg med äldreboendet, har serverats. Senast var under sommarlovet 2009 när Söderslättsgymnasiets kök var stängt.

– Personalen sade att de aldrig har sett barnen äta så mycket stekt sill, berättar Ulrika Arnell, verksamhetschef för kommunens måltidsservice.

Annons

Skillnaden mot i fjor är att samarbetet nu kommer att fortsätta även till hösten. Alstad förskola får i dag, precis som Alstad skola, maten från Söderslättsgymnasiets kök. Enligt Ulrika Arnell är det dock inte möjligt att även börja laga skolmaten på Alstadhemmet.

– De har inte kapacitet för skolan, säger Ulrika Arnell som däremot hoppas att köket på Alstadhemmet kommer att byggas om så att även skolbarnen kan få mat som lagats i närheten.

– Vi vill ju att våra byar ska bli så självständiga som möjligt för att slippa långa transporter, säger hon.

Enligt Ulrika Arnell stämmer barnens önskemål väl överens med de äldres när det gäller mat.

– Små barn vill ofta ha maten så oblandad som möjligt. Sedan är det klart att vi kanske gör vissa anpassningar men i stort får de samma mat. Förskolebarnen får dock inte desserten.

Johan Silfversten Bergman
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons