TFF 90 minuter från allsvenskan

TFF är 90 minuter från att spela allsvensk fotboll 2018. Laget fick en flygande start i kvalet när Jönköpings Södra besegrades med 2–0 (1–0) inför 4731 på Vångavallen.
Fotboll • Publicerad 15 november 2017 • Uppdaterad 16 november 2017
Zoran Jovanovic har gett TFF ledningen med 1–0.
Zoran Jovanovic har gett TFF ledningen med 1–0.Foto: Emil Langvad/TT

TFF inledde respektlöst och satte tonen med en rörlig offensiv. Zoran Jovanovic blev frispelad av Salif Camara Jönsson och sköt i stolpen via målvakten Anton Cajtoft.

I 20:e minuten fick Jovanovic sin revansch när han distinkt sköt in bollen i bortre burgaveln.

Jönköping var sakteliga på väg in i matchen i slutet av första halvlek men drog på sig en utvisning när Andé Calisir fick sitt andra gula kort.

TFF utnyttjade sitt numerära överläge och tryckte tillbaka Jönköping. 2–0 kom efter att Dino Islamovic hittat Salif Camara Jönsson som från nära håll petade bollen förbi målvakten.

Marcus Pode hade ett bra läge för 3–0 minuterna senare men missade bollen i skottögonblicket.

Jönköping jämnade ut spelet i slutet av halvleken men TFF höll undan till en viktig 2–0 seger.

– Vi måste fortsätta att vara modiga och inte försvara något resultat. Jönköping har kvalitéer där vi måste korrigera i vårt försvarsspel. Våra spelare inte nöjda med att bara spela en match här, det var inga segersånger, men det var två viktiga mål, säger Patrick Winqvist, tränare i TFF.

Returen spelas på Stadsparksvallen på söndag klockan 14.45.