Ystad

Sex omhändertogs för fylleri på uteställe

Skåne Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Den stora hemvändarkvällen var förhållandevis lugn i sydöstra och södra Skåne. Men på Tingvalla i Tomelilla var berusningsgraden hög. Polisen omhändertog sex berusade personer.

En av årets stora utekvällar är över. På många håll i landet rapporterar polisen om fylleri, misshandel, skadegörelse och störande av allmän ordning. Men facit för sydöstra och södra Skåne ser bättre ut.

– Ungefär som en vanligt utekväll, summerar Calle Persson på polisens ledningscentral.

Tingvalla i Tomelilla som räknade med ”rejält tryck” och 1000 gäster inför årets hemvändarkväll sticker ut. Där omhändertog polisen sex personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Lagen ger polisen och ordningsvakt rätt att omhänderta en berusad person, som inte kan ta hand om sig själv eller utgör en fara för sig själv eller andra.

Men stämningen tycks ha varit god, några anmälningar om misshandel har inte upprättats i sydöst.

– Det kan såklart vara en följd av att polisen och vakterna har varit offensiva och omhändertagit berusade och stökiga personer innan det blev bråk, säger Calle Persson.

I Tomelilla greps även en person, en man i 30-årsåldern, misstänkt för ringa narkotikabrott.

Det enda våldsbrottet som rapporteras från södra och sydöstra Skåne efter juldagskvällen och -natten begicks i Trelleborg. En polispatrull såg ett bråk vid entrén till en pub på Flockergatan strax efter klockan ett.

– En kvinna i 25-årsåldern är misstänkt för att ha slagit till en vakt på halsen. Hon greps inte, men hon identifierades och en anmälan om misshandel har upprättats.