Ystad

Misstänkt rattfyllerist hade rånarluvor i bilen

Ystad Artikeln publicerades
McDonald's-restaurangen utrymdes efter fyndet av ett misstänkt farligt föremål i bilen.
Foto:Mark Hanlon
McDonald's-restaurangen utrymdes efter fyndet av ett misstänkt farligt föremål i bilen.

Polisen stoppade en misstänkt rattfyllerist i Ystad under natten mot söndagen. I bilen hittade man bland annat rånarhuvor. Fyra män greps.

Det började med att en person ringde polisen och berättade att en man som misstänktes vara berusad körde bil i de västra delarna av Ystad.

Vid tvåtiden på natten fick en polispatrull syn på bilen och stannade den på Granatvägen.

– Misstanke om drograttfylleri uppstår och vid en kontroll i bilen anträffas vapen, rånarluvor och ett föremål som misstänks vara farligt till den grad att bombtekniker skickas till platsen, berättar Calle Persson på polisens ledningscentral.

Vilken typ av föremål det rörde sig om vill polisen inte berätta i nuläget.

I bilen befann sig förutom föraren tre män, i 20-50 årsåldern. De greps misstänka för bland annat förberedelse till rån och platsen spärrades av och den intilliggande Circle K-bensinstationen och McDonald's-restaurangen utrymdes.

Föremålet som misstänktes vara farligt undersöktes av bombtekniker, som dock konstaterade att det var ofarligt och avspärrningarna kunde hävas.

De fyra gripna männen förhördes under söndagen. Brottsrubriceringarna är förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, förberedelse till grovt rån, stöld alternativt häleri samt ringa narkotikabrott.

Samtliga av de anhållna männen var påverkade av narkotika vid gripandet. Ytterligare förhör kommer att hållas under måndagen.