Ystad

Fortsatt snöfall – risk för olyckor i trafiken

Ystad Artikeln publicerades
Polisen stoppar i rondellen utanför Sjöbo trafiken från att köra riksväg 13 mot Ystad i snökaoset på tisdagen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen stoppar i rondellen utanför Sjöbo trafiken från att köra riksväg 13 mot Ystad i snökaoset på tisdagen.

Snöfallet väntas fortsätta i sydöstra Skåne och räddningstjänsten med Trafikverket uppmanar allmänheten att inte ge sig ut på vägarna.

Flera vägar stängdes av under tisdagen på grund av snöovädret.

Under natten till onsdagen skickade räddningstjänsten ut uppmaningen till trafikanterna i sydöstra Skåne.

Enligt SMHI:s prognos fortsätter snöfallet under natten och räddningstjänstens, liksom Trafikverkets, bedömning är att det är stor risk för olyckor på vägarna – särskilt under morgontrafiken. ”Rådet till allmänheten är därför att trafikanter inte ska ge sig ut på vägarna om det inte är absolut nödvändigt”, skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Räddningstjänsten medverkade när länsstyrelsen samlade olika samhällsfunktioner under tisdagskvällen, med syftet att få en samlad lägesbild över vägar och inventering av resurser.

Sedan tidigare är väg 11 är avstängd i båda riktningarna mellan Sjöborondellen och Svamparondellen efter en trafikolycka under eftermiddagen. Vägen beräknas kunna öppna för trafik tidigast på onsdagsmorgonen, uppger Trafikverket.

Vid 20.40-tiden på tisdagen meddelade Trafikverket att väg 13, som hade stängts av fyra timmar tidigare, åter öppnats för trafik. Samtidigt varnas för fortsatta framkomlighetsproblem och risk för snödrev.

E65 var avstängd mellan Sturupsrondellen och Ystad under tisdagseftermiddagen men öppnades åter för trafik strax före klockan 20.

Flera mindre vägar är inte heller framkomliga för tillfället. Trafikverket varnar för mycket dåligt väglag i hela södra och sydöstra Skåne.