Ystad

Bråk på buss – polisen har sökt efter två män

Glemmingebro Artikeln publicerades

Två män i 20-årsåldern ska ha gett sig på en kontrollant på bussen mellan Ystad och Simrishamn. Polisen har sökt efter men inte hittat de misstänkta.

Händelsen inträffade vid 17.30-tiden på en buss som trafikerar linjen mellan Ystad och Simrishamn. Det var när kontrollanterna skulle göra en kontroll av två personers färdbevis som det blev bråk.

– Det två ska ha gett sig på en av kontrollanterna och eventuellt en ur allmänheten på bussen, säger Calle Persson som är informatör vid polisens ledningscentral, region Syd.

Därefter lämnade de två männen bussen, som då befann sig i Glemmingebro. Polis kom till platsen för att prata med passagerare och personal på bussen.

Patrullen letade också i närområdet efter de misstänkta, utan resultat. Strax efter klockan 19 var de klara.

– Sökandet är avblåst tills vidare. Får vi mer uppgifter att gå på fortsätter vi men fram tills dess blir det svårt, säger Calle Persson.

De två männen som polisen söker är i 20-årsåldern. De beskrivs som skäggiga och ska ha burit vita byxor. I nuläget är det inte klart vad de misstänks för.

– Om de har använt våld mot kontrollanterna är det våld mot tjänsteman och om de har gett sig på någon av de övriga i bussen är det tal om misshandel eller ofredande. Det finns också uppgifter om att de har slagit på bussens backspegel.