Han tar över Vellinge gästis
När öppnar restaurangen?
– Runt andra veckan i augusti, så som planerna ser ut just nu. Allt som allt är vi åtta personer som kommer att arbeta där. Men arbetsstyrkan varierar lite beroende på säsong. Jag tror att det blir mest att göra på hösten, julen och kring studentmottagningarna.
Vilken typ av mat kommer du att satsa på?
– Det blir traditionell prisvärd mat med en personlig tvist. Vi ska satsa på luncher och ha öppet vissa kvällar så att man kan komma förbi och till exempel ta ett glas vin efter jobbet. Sen är Söderslätt inte långt bort, så det finns fantastiska möjligheter att använda närproducerade råvaror. Jag också testa med att servera brunch på helgerna.
Varför tar du över Vellinge gästis?
– Jag är uppvuxen på en familjeägd krog i Tyskland och jobbar som köksmästare på restaurang Årstiderna i Malmö. Så jag har alltid velat driva en egen restaurang. Jag bor i Västra Klagstorp och har tittat på olika ställen i trakten utan att hitta något som klaffat. Men nu känns det väldigt bra att allt är klart. Jag har fått ett jättefint mottagande av boende i Vellinge och av hyresvärden.