Vellinge

Falsterbo golfrestaurang - Skånes bästa

Vellinge Artikeln publicerades

Hallå där Jimmy Brorsson, souschef på Falsterbo golfrestaurang, som i veckan vann de två kategorierna i Skånes bästa golfkrog.

Grattis! Ni vann i båda klasserna, hur känns det?

– Tack, det blir snyggt att ha diplomen i restaurangen. Varje förstapris innebar två resestipendier till England, så nu är vi fyra som ska åka till den engelska landsbygden.

Berätta om tävlingen!

– Det fanns två kategorier, klassikern och krögarens egen favorit. Krogarnas egna gäster har fått rösta och sedan gick de fem krogarna med flest röster i varje kategori vidare till finalen. I finalen bedömdes vi av en jury som bestod av Leif Mannerström, Tareq Taylor, Liv Wollin och Jesper Aspegren.

Vilka rätter lagade du?

– I den ena finalen skulle alla fem finalisterna laga stekt sill med löksås, i den andra finalen fick vi själva välja en rätt att laga. Vi valde en sillrätt. Nystekt sill på hembakat bröd, med senapscreme, pepparrot och en kompott av äpple och kallpressad rapsolja.

Varför just den rätten?

– Det är en rätt som vi tagit fram särskilt för tävlingen och som vi fortsätter med under hösten. Den är både billig och lätt att laga och matgästerna har uppskattat den i sommar. Det var extra kul med respons från Leif Mannerström, att han uppskattar en sillrätt.

Hur kändes det under tävlingen?

– Jag har tävlat en hel del och det brukar kännas nervigt, men det här var första gången som jag inte var nervös. Alla tävlande skulle ha förberett maten som inför en vanlig lunch på restaurangen, sen hade vi trettio minuter på oss att förbereda rätten vilket är gott om tid.

Vilken är din egen favoriträtt?

– Det varierar från säsong till säsong. Just nu är det svamp och vilt som jag är sugen på. På våren är det sill.