Polisen: Den döda är 16-åriga Sigrid

Text: TT-NTB
Publicerad 4 september 2012 18.25 Uppdaterad 5 september 2012 8.20
Större eller mindre text

OSLO.

Den norska polisen bekräftar att det är kvarlevorna av den saknade 16-åriga flickan Sigrid Schjetne som hittades utanför Oslo i går.

Två män, 37 och 60 år gamla, har gripits och är misstänkta för mordet på henne.

Polisen kan inte säga något om dödsorsaken, händelseförloppet eller hur länge Sigrid Schjetne varit död, men bekräftar att de två gripna männen är misstänkta för mordet på henne. De två gripna männen förhörs i kväll.

Schjetnes kropp hittades efter efterforskningar från polisen i Oslo, i ett skogsparti i Oppegård utanför Oslo sent i går kväll, endast 200 meter ifrån områden där frivilliga och polis tidigare letat efter den försvunna 16-åriga flickan, skriver Aftenposten. Hon försvann i början av augusti, under mystiska omständigheter och som tusentals människor hjälpt till att leta efter henne.

Två män greps i en verkstadslokal i industriområdet efter att liket hittats i går kväll, den ene är 37 år gammal och den andre 60. Enligt 37-åringens försvarsadvokat är hans klient misstänkt för mord, och ska förhöras under kvällen. Verdens Gang erfar att båda männen är misstänkta för mord, enligt NTB.

Den 37-årige norrmannen har flera gånger tidigare dömts för grovt våld, skriver Verdens Gang. Polisen har under eftermiddagen gjort en husrannsakan hos den 60-årige mannen, erfar tidningen.

Gripandena ska ha skett efter ett tips till polisen, rapporterar Aftenposten.

Liket hittades i en sluttning nedanför lokalen där de greps på måndagskvällen.

Polisen har varken bekräftat eller dementerat att gripandena har ett samband med mordet på 16-åringen.

Större eller mindre textLäsarpulsen
Toppnyheterna just nu