TT-Utrikes

Arbeiderpartiet bakåt i opinionsmätning

TT-Utrikes

Väljarstödet för norska Arbeiderpartiet har minskat med drygt nio procentenheter jämfört med januari i fjol. Det visar TV2:s väljarbarometer som publicerades på måndagen. Arbeiderpartiet har ett stöd på 33,5 procent av väljarkåren enligt mätningen som är utförd av TNS Gallup för TV2:s räkning.(TT)

Artikeln publicerades 11 januari 2016.

Väljarstödet för norska Arbeiderpartiet har minskat med drygt nio procentenheter jämfört med januari i fjol. Det visar TV2:s väljarbarometer som publicerades på måndagen.

Arbeiderpartiet har ett stöd på 33,5 procent av väljarkåren enligt mätningen som är utförd av TNS Gallup för TV2:s räkning. Därmed är stödet det lägsta sedan Jonas Gahr Støre blev partiledare efter Jens Stoltenberg i juni 2014.

Mätningen visar att de två regeringspartierna har ökat med 8,5 procentenheter jämfört med samma tid i fjol. Styrande Høyre med partiledaren Erna Solberg har gått fram med 2 procentenheter och ligger på 24,2 procent, medan Fremskrittspartiet får 15,7 procent i väljarstöd.

Kristelig Folkeparti får 5,4 procent i stöd, medan Venstre ligger på 5,2 procent.

Senterpartiet backar till 5,3 procent, medan partierna Socialistisk Venstreparti och De Grønne hamnar under riksdagsspärren.