Nyheter

Sverige vann knappt

Efter den första halvleken såg det ut som om Färöarna - inte Sverige - var närmast matchens första mål. Så blev det också. Men Zlatan Ibrahimovic lyckades till slut rädda Sverige från ett pinsamt fiasko.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2012

Inhopparen Alexander Kacaniklic och lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic såg till att jobbet till slut gjordes på Torsvöllur.

Förbundskaptenen Erik Hamrén hade inför matchen predikat fart och rörelse och ett betydligt rappare passningsspel än mot Kazakstan.

Det var distansskotten som hotade mest. Ibrahimovic drog till fyra gånger redan i första halvlek, Nielsen stod i vägen för tre, men släppte en retur. Mikael Lustig misslyckades helt med skottet som styrdes utanför av Ranégie.

Färöarna stod emot - och kontrade farligt. Det höll på att gå illa för Andreas Isaksson i 100:e landskampen när han släppte Simun Samuelsens inlägg förbi sig, men vid bortre stolpen bröstade Martin Olsson bollen till hörna.

Den svenska frustrationen var påtaglig. Redan efter en kvart hamnade Ibrahimovic och Christian "Chippen" Wilhelmsson i en het ordväxling.

Dråpslaget kom i den 57:e minuten när Rogvi Baldvinssons låga skott smet in i hörnet efter ett långt inkast där försvaret inte hade koll.

Hamrén kastade in Alexander Kacaniklic och Anders Svensson med halvtimman kvar.

Det gav effekt. Svensson spelade fram till Ibrahimovic som förlängde till 21-åringen från Fulham.

Iskallt placerade han in kvitteringen, första målet i andra landskampen. Den värsta skadan var reparerad. Jakten på de tre nödvändiga poängen tog rejäl fart.

Wernbloom lyfte senare fram till Ibrahimovic som med kraft jobbade in bollen till det 2-1 till Sverige som blev slutresultat.

TT:s utsände