TT-Sport

Norge bäst i Europa - igen

För två år sedan blev det "bara" EM-silver, men nu är ordningen återställd. Norge vann handbollsfinalen mot Spanien, 28-25. "Jag är otroligt stolt över att vara en del av det här laget", säger Linn-Kristin Riegelhuth Koren.(TT)

TT-Sport
Foto:

Det såg ut att kunna gå illa den här gången också. Spanien inledde finalen bäst och ledde i halvtid med 12-10. Men under den andra halvan av matchen visade norskorna varför de dominerat den europeiska landslagshandbollen under 2000-talet.

Framåt stänkte Linn-Kristin Riegelhuth Koren in tio mål på tio chanser, varav sju kom under den andra halvan av matchen. Koren satte också det sista målet till 28-25 på straff.

– Att stå här och ha gjort tio mål på tio chanser, samtidigt som jag får fira detta tillsammans med min syster, gör att det här är något av det största för mig, säger Koren, vars syster Betina Riegelhuth också spelar i laget.

Guldet är Norges sjätte EM-guld och tionde EM-medalj totalt. Inför mästerskapet var det få som trodde på Norge, som saknar flera stora stjärnor och delvis har ett nytt lag.

– Nästan ingen trodde på oss, men vi gav oss aldrig, kämpade och vann EM, säger Koren.

För Spanien är det andra gången man förlorar en EM-final. Första gången var 2008, och även då var det Norge som var för starka.