Nyheter

Ida Lindborg tog EM-silver

Trelleborgaren Ida Lindborg tog sin första EM-medalj i Berlin på söndagen.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2014
Sim-EM i Berlin Sveriges damer tog vann silver i finalen på 4 x 100 m medley. Laget bestod av Ida Lindborg, Jennie Johansson, Sarah Sjöström och Michelle Coleman.Foto:

Trelleborgaren Ida Lindborg simmade den första sträckan när Sverige tog silver på på 4x100 meter medley under den sista dagen av EM-simningarna i Berlin. Silvret blev den sista svenska medaljen vid mästerskapen, och den första i EM-sammanhang för 20-åriga Ida Lindborg.

Sarah Sjöström tog silver på 50 meter frisim i - hennes sjätte medalj i mästerskapet. Svenskan var fem hundradelar bakom brittiskan Francesca Halsall, 24,37 sekunder mot 24,32.

Therese Alshammar slutade sist i finalen på 25,20. Danskan Jeanette Ottesen tog brons.

Senare under dagen tog Jennie Johansson silvermedaljen i 50 meter bröstsim och damerna tog ännu ett silver på lagkappen 4 X 100 meter medley.