Pia Sundhage uppges klar för Sverige

Text: TT
Publicerad 1 september 2012 19.13 Uppdaterad 1 september 2012 20.02
Större eller mindre text

Stockholm.

Enligt aftonbladet.se har Pia Sundhage under den senaste veckan förhandlat och nått en överenskommelse med ansvariga inom Svenska fotbollförbundet och tar över som förbundskapten för det svenska damlandslaget.

Sundhage ska tillkännages som ny förbundskapten efter USA:s match mot Costa Rica, som spelas under lördagskvällen.

Klart är att det inte blir någon fortsättning som förbundskapten för USA:s damfotbollslandslag för Sundhage. Enligt det amerikanska fotbollsförbundets webbplats har Sundhage beslutat sig för att återvända till Sverige.

"Nu är dags att gå vidare, jag vill tacka det amerikanska fotbollsförbundet för den här möjligheten och jag önskar laget och spelarna lycka i framtiden", säger Pia Sundhage i ett pressmeddelande.

Under sin tid som förbundskapten för USA vann Pia Sundhage två OS-guld, senast i London i somras, och VM-silver i fjol. Sundhage har under en tid nämnts som Thomas Dennerbys efterträdare som svensk förbundskapten och hon har själv sagt att hon skulle vara intresserad om hon fick frågan.

Pia Sundhage är ett av de största namnen inom svensk damfotboll. Som spelare vann hon bland annat EM-guld 1984 och VM-brons 1991. På 146 landskamper gjorde hon 71 mål i landslagströjan. Sundhage har även fyra SM-guld med Jitex.

Större eller mindre textLäsarpulsen
Toppnyheterna just nu