Lassi Karonen klar för OS-final

Text: TT:s utsände
Publicerad 1 augusti 2012 12.55 Uppdaterad 1 augusti 2012 13.26
Större eller mindre text

Eton Dorney.
Ett av de svenska hoppen lever vidare. Och det med besked. Roddaren Lassi Karonen är klar för OS-final i singelsculler. Karonen var tvåa i sin semifinal i dag där de tre bästa gick till final.
Karonen hade en på papperet mycket svår semifinal i OS-arenan i Eton Dorney utanför London. Men han malde ner flera mer meriterade motståndarna, däribland dubble OS-guldmedaljören Olaf Tufte från Norge.
Karonen säger att han gick ut från start med normal fart. Han blev förvånad av att leda vid 500 och 1 000 av de 2 000 meterna. När så femfaldiga världsmästaren Mahe Drysdale från Nya Zeeland passerade valde Karonen att inte ta den fighten för att slippa mjölksyra.
Han kontrollerade i stället loppet och motståndarna och gick i mål utan att på något sätt ha tagit ut allt ur kroppen. I mål var Karonen drygt en och en halv sekund efter Drysdale men drygt två sekunder före tysken Marcel Hacker.
Framför allt gick Karonen i mål med kraft kvar i kroppen.
- Det var inte allt för tufft för mig i dag, säger han till TT.

Större eller mindre text2 läsare har reagerat på denna artikel

50% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

50% är arga


Hur reagerar du på "Lassi Karonen klar för OS-final"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu