Annons
Nyheter

Tre drinkar att skåla med

Med och utan alkohol.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010
Foto: 

Daiquiri

En av de riktiga klassikerna och en av Hemingways favoritdrinkar när han vistades på Kuba.

Annons

Ingredienser till ett glas:

Ljus (kubansk) rom: 4,0 cl

Limejuice: 1,5 cl

Sockerlag: två stänk

Lite äggvita som ger skum

Iskuber

Tillbehör:

En klyfta lime

Cocktailshaker

Cocktailglas

Annons

Tillagning

1. Kyl daiquiriglas med is.

2. Häll rom, juice och sockerlag i en shaker, samt lite äggvita som ger ett fint bestående skum. Tillsätt lite is och skaka.

3. Sila av drinken ner i glasen. Garnera med limekiva på glaskanten.

Frozen Daiquiry

Fyll på med is och kör ingredienserna i en blender, tills allt blivit en enda röra.

Denna drink tillhör de riktiga klassikerna och härstammar från Kuba. Den lär ha uppfunnits av The Daiquiri Mining Company, som endast hade rom och lime att bjuda på vid ett viktigt kundbesök. Troligare är dock att den skapades 1912 av Constantino Ribailaqua på La Florida Bar, Havanna på Kuba.

Shirley Temple Ginger Ale (alkoholfri)

Detta är en variant av "originalet" Shirley Temple Cocktail. Den unga barnstjärnan behövde variation, varför lemon-lime-sodan byttes mot till exempel ginger ale, club soda eller apelsinjuice.

Ingredienser till ett glas:

Annons

En flaska ginger ale

Grenadin: 1,0 msk

Iskuber

Tillbehör:

Rött cocktailbär

Collinsglas

Sugrör

Tillagning:

1. Fyll ett collinglas till hälften med iskuber.

2. Häll på grenadin.

Annons

3. Fyll upp med ginger ale .

4. Toppa/dekorera med cocktailbär.

Receptgivare: Flädie Mat & Vingård

Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons