Tre drinkar att skåla med
Daiquiri
En av de riktiga klassikerna och en av Hemingways favoritdrinkar när han vistades på Kuba.
Ingredienser till ett glas:
Ljus (kubansk) rom: 4,0 cl
Limejuice: 1,5 cl
Sockerlag: två stänk
Lite äggvita som ger skum
Iskuber
Tillbehör:
En klyfta lime
Cocktailshaker
Cocktailglas
Tillagning
1. Kyl daiquiriglas med is.
2. Häll rom, juice och sockerlag i en shaker, samt lite äggvita som ger ett fint bestående skum. Tillsätt lite is och skaka.
3. Sila av drinken ner i glasen. Garnera med limekiva på glaskanten.
Frozen Daiquiry
Fyll på med is och kör ingredienserna i en blender, tills allt blivit en enda röra.
Denna drink tillhör de riktiga klassikerna och härstammar från Kuba. Den lär ha uppfunnits av The Daiquiri Mining Company, som endast hade rom och lime att bjuda på vid ett viktigt kundbesök. Troligare är dock att den skapades 1912 av Constantino Ribailaqua på La Florida Bar, Havanna på Kuba.
Shirley Temple Ginger Ale (alkoholfri)
Detta är en variant av "originalet" Shirley Temple Cocktail. Den unga barnstjärnan behövde variation, varför lemon-lime-sodan byttes mot till exempel ginger ale, club soda eller apelsinjuice.
Ingredienser till ett glas:
En flaska ginger ale
Grenadin: 1,0 msk
Iskuber
Tillbehör:
Rött cocktailbär
Collinsglas
Sugrör
Tillagning:
1. Fyll ett collinglas till hälften med iskuber.
2. Häll på grenadin.
3. Fyll upp med ginger ale .
4. Toppa/dekorera med cocktailbär.
Receptgivare: Flädie Mat & Vingård