Annons
Nyheter

Laga galans efterrätt keylimepaj

På galan serveras keylimekaka. Vi bjuder på receptet så att du kan bjuda dina gäster på en riktigt lyxig efterrätt.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010
Galavarmrätt: hjortytterfilé med hjortwallenbergare, svartvinbärssky, syltade champinjoner och mandelpotatislasagne samt persiljerot.
Galavarmrätt: hjortytterfilé med hjortwallenbergare, svartvinbärssky, syltade champinjoner och mandelpotatislasagne samt persiljerot.Foto: 
Galaförrätt: litet smörrebröd med leverpastej, bacon och saltgurka. Branteviksill i cocotte. Kräft- och västerbottenpaj, samt bröd.
Galaförrätt: litet smörrebröd med leverpastej, bacon och saltgurka. Branteviksill i cocotte. Kräft- och västerbottenpaj, samt bröd.Foto: 

Botten:

300 g digestivekex

Annons

175 g smör

0,5 dl socker

1 krm kardemumma

Smält smöret. Mixa kex, smör, socker och kardemumma. Platta ut kexdegen i botten på en springform och grädda i tio minuter i 170 grader.

Smet:

1 burk eller 400 g kondenserad mjölk

4 äggulor

1 dl pressad limejuice

2 gelatinblad

Blanda mjölk och äggulor, blanda sedan i limejuicen. Lägg gelatinet i blöt, värm det försiktigt och vispa ner i smeten. Häll smeten i springformen.

Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons