Trelleborgsgalan

"Kraftsamlare" prisas på galan

Trelleborgsgalan Artikeln publicerades

Vem blir "årets kraftsamlare"? Kommunen instiftar nu ett pris för det företag som bäst engagerar sig för att hjälpa trelleborgare ut i arbetslivet.

Priset blir en nyhet på årets Trelleborgsgala på Söderslättshallen den 15 november. Mottagaren kan då slå sig för bröstet för att vara det företag eller den organisation som bäst anses ha stävjat arbetslösheten i Trelleborg det senaste året.

Bakom priset står det kommunala initiativet "Kraftsamling", med representanter från både kommunledning och näringsliv. Sedan gruppen bildades för tre år sedan, i syfte att dämpa lågkonjunkturens effekter, har den bland annat tagit initiativ till kampanjen "ge en timme av din tid."

Till det första priset som "Årets kraftsamlare" är tre företag nominerade, för att ha tagit emot och tränat många arbetssökande: Ugglarps slakteri, Vattentornets Kafé samt plastteknikföretaget JoCÅ Teknik.

– De priser som delas ut på Trelleborgsgalan är ju till för att synliggöra trelleborgare och företag som bidrar till stadens utveckling. Det tycker jag att de som nomineras som kraftsamlare verkligen gjort, och gör på lång sikt, säger Cecilia Lejon, chef för Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg.

Vad ska man då ha för kvaliteter för att bli utnämnd? Nyckelordet är engagemang, enligt Cecilia Lejon:

– Man ska ha ett engagemang i Trelleborg och till tillväxten, tycker hon. Framför allt att skapa möten mellan tillväxten och de trelleborgare som inte är en del av den.

– Det kan man göra på många olika sätt, men engagemanget tycker jag är det viktiga. Tillsammans med viljan att vara med och påverka Trelleborgs framtid.