Trelleborg

Wendels fortsätter i ny regim

Trelleborg Artikeln publicerades

Sportvagnsspecialisten och Subaruförsäljaren Wendels i Trelleborg lever vidare trots konkurs. Efter att bolaget som drivit Wendels gått i konkurs har företaget, med all verksamhet, sålts vidare till Ysta Bilcenter.

– Jag har lyckats sälja hela företaget, med alla inventarier och all verksamhet till Ysta Bilcenter, säger konkursförvaltaren Bo Claesson.

Robert Norling är vd på Ysta Bilcenter och förklarar att verksamheten i Trelleborg ska fortsätta som tidigare och även utvecklas.

– 1 augusti kör vi igång på nytt, efter semestern, säger Robert Norling.

I december 2010 gick familjen Angergård från Kristianstad in som nya ägare i Wendels bil, men satsningen tog slut tidigare i somras när bolaget gick i konkurs. Nu är det alltså Ysta Bilcenter som går in som huvudägare istället.

– Vi har tagit över 51 procent av bolaget, säger Robert Norling. Resten ägs av Jan-Inge Theander som drivit företaget tidigare.

Wendels bil grundades i Malmö på 1960-talet. Redan från början fanns inriktningen på framför allt brittiska sportbilar. På 1990-talet var Wendels en stor återförsäljare av BMW men den verksamheten upphörde i samma veva som företaget flyttade till Trelleborg år 2000. Sedan dess är det framför allt försäljning av Subaru samt sportbilar som Lotus och Morgan Wendels bygger sin verksamhet på. Bolagets lokaler ligger på Dalaslingan i de östra delarna av staden.

– Vi planerar att fortsätta att sälja de märkena, säger Robert Norling.

Tanken är också att servicedelen av företaget i Trelleborg ska fortsätta liksom försäljningen av reservdelar.

– Den delen planerar vi att utvidga framöver, säger Robert Norling. Vi vill kunna erbjuda service för alla bilmärken.

Ysta Bilcenter bedriver i dag både verkstad och bilförsäljning i Ystad.