Trelleborg

Vittne: ”Vi trodde de smällde raketer”

Trelleborg Artikeln publicerades
Skottlossningen under natten till fredagen orsakade ett stort polispådrag i centrala delarna av Trelleborg. 2 bilder
Foto:Casper Johansson
Skottlossningen under natten till fredagen orsakade ett stort polispådrag i centrala delarna av Trelleborg.

En kvinna som bor mitt emot församlingshemmet hörde skottlossningen på torsdagskvällen. ”Det känns lite uppskakande” säger hon

Kvinnan var på väg att gå och lägga sig när hon hörde något som lät som raketer.

– Jag har hört en skottlossning tidigare, i Budapest för många år sedan. Då lät det riktigt högt, så var det inte nu. Det var snabba men ganska låga smällar, berättar hon.

Hon och hennes man blev inte särskilt oroade över vad de hörde. Smällarna var snabbt över och de hörde inga skrik eller bråk. Men snart efter fick de veta via nätet att det var en skottlossning de hört.

– Det känns ju lite uppskakande att bo så nära där det hände. Men eftersom det verkar vara gängrelaterat, alla var ju i samma ålder, känns det inte lika läskigt som om det skulle vara en galning som skjuter på vad som helst. Men man är ju rädd att komma ivägen nästa gång, säger hon.

Kvinnan har bott i Trelleborg i fyra år och känner sig inte otrygg i centrum. Men för två-tre veckor sedan blev hon vittne till ytterligare ett våldsdåd.

– Jag var ute med hunden i parken vid församlingshemmet och såg tre killar. En låg ner, en stod bredvid och den tredje slog den som låg ner. Precis när jag skulle skrika "Vad gör ni!" så sprang alla tre därifrån. Men när denna skottlossning nu har inträffat så undrar jag vad det är som händer i området egentligen, säger hon.