Trelleborg

Vindkraftplaner läggs ner

Trelleborg Artikeln publicerades

Det blir inga vindkraftverk i Södra Åby. Det är det senaste budet från Bo Henriksson som nu drar tillbaka sin bygglovsansökan.

Turerna kring de planerade vindkraftverken i Södra Åby fortsätter. Sedan 2009 har Bo Henriksson jobbat på projektet. Han har fått alla nödvändiga tillstånd från bland annat Försvarsmakten, Trafikverket och Luftfartsverket.

Men till sist var det grannarna som fick honom att ändra sig. Under ett informationsmöte i början av juni i år uppstod tumult och protesterna var stora. Därefter beslutade Bo Henriksson sig för att lägga ner planerna.

Men när grannarna ändå fick intrycket av de fortfarande var aktuella bildades en protestgrupp om 70 personer som skickade in brev till kommunen. Många var rädda för att bli störda av skuggor och buller från de två vindkraftverken som skulle bli 105 meter höga. Många var också oroade över att värdet på deras hus skulle minska.

Nu har Bo Henriksson skrivit till samhällsbyggnadsförvaltningen och tar tillbaka sin bygglovsansökan. Han hänvisar till den protestgrupp som bildats.