Trelleborg

Vind i seglen för Sjösportens dag

Trelleborg Artikeln publicerades

Värmande sol och en lätt svalkande vind. Förutsättningarna var perfekta när Trelleborgs båtsällskap arrangerade Sjösportens dag på lördagen.

Det är inte alltid båtsällskapet har sådan tur med vädret. Förra året öste det ner, och de närmaste åren dessförinnan har solglimtarna också varit lätträknade. Det kan besökaren Emelie Folkstrand intyga.

– Det är trevligt att det är så fint väder för en gångs skull. Och kul att se så mycket folk i hamnen, sa hon efter att sonen Tage hade provat lyckan i den "norska chipsmaskinen" där besökarna försökte göra chips genom att krossa rullande potatis med en klubba. Det gick inte så bra.

Inte heller Nellie Svärd lyckades med den svåra uppgiften. Men hon och pappa David var glada ändå. På deras program under dagen stod bland annat att spela på chokladhjul, äta glass och titta på båtar.

– Vi bor på Serresjö. Det är mysigt att komma ner här och se vad som händer, sa David Svärd.

Helene Björck, ledamot i styrelsen för båtsällskapet, var också nöjd med dagen. Syftet med Sjösportens dag är att visa upp verksamheterna i hamnen. Och med tanke på mängden folk så lyckades man verkligen med det uppdraget.

– Vi vill visa att det inte bara är fotboll i Trelleborg sa hon och räknade upp alla aktiviteter som barn och vuxna kan ägna sig åt i hamnen. Segling, sjöscouting, renovering av gamla båtar, med mera.

För att ro evenemanget i hamn krävdes en hel drös frivilliga krafter.

– Är man många blir det dubbelt så roligt och hälften så jobbigt, sa Helene Björck.