Trelleborg

”Vi vill flytta till större lokaler”

Göteborgskedjan Textil in west flyttar in i Folke Hanssons lokaler på CB Friisgatan och säljer ut det gamla lagret. Men redan innan de packat upp drömmer man om något större.

Trelleborg
Hur ska allt få plats? Claes Westerlund har inte ens packat upp ännu men känner sig redan trångbodd. Med sitt företag Textil in west flyttar han in i Folke Hanssons gamla lokaler på CB Friisgatan.
Foto:

– Har ni öppet? Jag behöver nya gardiner, frågar en dam och kikar in genom den öppna dörren.

– Nej, på lördag. Då blir det utförsäljning, säger Claes Westerlund.

Fem minuter efter hon gått kommer nästa dam och frågar samma sak.

– Telefonerna ringer hela tiden, säger han.

Claes Westerlund driver kedjan Texil in west AB som har butiker i Göteborg, Kinna, Norrköping och Stockholm. Nu har han köpt upp Folke Hanssons konkursbo och tänker sälja ut lagret snabbt så att han kan börja sälja sitt eget sortiment.

– Vi säljer många färdiga produkter som gardiner och handdukar. Sen får man se lite vad trelleborgarna vill ha, säger han.

Kommer ni att rekrytera?

– Ja, det måste vi. En eller två kommer vi att anställa.

Fram till lördag är det bara en sak som gäller för Claes Westerlund: försöka få plats. Lokalen är 100 kvadratmeter stort.

– Vi behöver mer yta. Det är helt klart. Vi skulle behöva dubbelt så mycket. Jag har redan börjat titta efter det, säger han.

Vilken relation hur du till Trelleborg?

– Jag vet nästan ingenting om stan. Men det är trevligt här. Och det känns som att det finns en potential. Det är roligt att göra ett försök med butiken här.