Trelleborg

”Vi är den första svenska kören”

Trelleborg Artikeln publicerades
Isabel Nilsson, S:t Nicolai Sångensemble.
Foto:Per Håkansson
Isabel Nilsson, S:t Nicolai Sångensemble.

Isabel Nilsson åker med S:t Nicolai Sångensemble till Tivoli i Köpenhamn i dag, för att sjunga på Tivolis kördagari helgen.

1 Hur laddade är ni inför att få uppträda på tivoli?

– Jätteladdade! Vi är den första svenska kören, så vitt vi vet, som är med i arrangemanget. Det är annars bara för danska körer.

– Det började med att vi sjöng i en dansk kyrka i december och bodde på hotell inte långt från Tivoli. Då kom vi att prata om hur häftigt det hade varit om vi hade kunnat sjunga där. Och jag råkar ha en god vän som jobbar på Tivoli, så jag kunde utnyttja mina kontakter. Och de ville inte avslå förfrågan direkt, utan blev lite nyfikna när jag skickade material och berättade att vi är en ”scenisk” kör som använder rörelser och koreografi till våra sånger.

2 Och så sa de ja?

– Ja, jag blev överlycklig när jag fick ett mail om att vi var välkomna. Man vet aldrig, det här kanske blir en öppning för andra svenska körer att åka över. Vi är i alla fall väldigt stolta att som enda svenska kör komma från Trelleborg.

3 Vad blir det för repertoar?

– Vi hade ju en konsert i söndags som handlade mycket om kärlek och vår, så vi plockar några sånger ur den. Det blir lite svensk visa och lite musikal, med inriktning på kärlek.

4 Har ni övat in någon sång på danska?

– Nej, faktiskt inte. Det hade varit roligt, men det har vi inte hunnit med. Men det kanske kommer fler tillfällen?

5 Vilken är din favoritattraktion på Tivoli?

– Jag är inte så mycket för karuseller och sånt, men jag tycker om att bara gå runt där och mysa. Speciellt till julen, när de har alla ljusspelen.

6 När kan man se kören på hemmaplan nästa gång?

– Vi har inget inplanerat nu under sommaren, utan det blir till vår höstkonsert i oktober någon gång. Det är bara att hålla ögonen öppna på vår Facebooksida.

FOTNOT: Konserten hålls i Tivolis Pantomimteater, lördag 20 maj klockan 15.50.