Trelleborg

Vårkonsert bjöd på sommartoner

Trelleborg Artikeln publicerades
Trelleborgs kammarkör under ledning av Michael Sideridis.
Foto: Jenny Isaksson
Trelleborgs kammarkör under ledning av Michael Sideridis.

När Trelleborgs kammarkör höll vårkonsert var det med en tydlig sommarflirt. Sånger om en brygga, om ogräs och om en speciell sommarnatt fyllde Axel Ebbes konsthall på lördagseftermiddagen.

Sedan ett år tillbaka leds Trelleborgs kammarkör av Michael Sideridis och han tycker att det är fantastiskt att kören får sjunga i konsthallen.– Det är inte varje körledare som har en sådan här fin replokal. Och vi är glada att vara på hemmaplan i dag, sade han efter att körmedlemmarna sjungit den inledande Ge mig en dag, eller Österlenvisan som den också kallas.

Trelleborgs kammarkör.
Foto: Jenny Isaksson
Trelleborgs kammarkör.

Flera stora svenska visdiktare fanns på repertoaren. Efter Olle Adolphson var det Hasse Alfredsons och Tage Danielssons finurliga text om ogräs som ljöd i konsthallen. Därefter Att angöra en brygga av samma duo.

Michael Sideridis berättade att kören har flera projekt på gång, bland annat att sjunga sånger med Svenskt nationalromantiskt tema av Hugo Alfvén.

– Jag är själv väldigt förtjust i det, sade han innan han spelade ett pianostycke av en annan svensk tonsättare, Oscar Lindberg, som var verksam vid förra sekelskiftet.

Nästa framträdande för Trelleborgs kammarkör är på Trelleborgen på Valborgsmässoafton.