Trelleborg

Varg sågs nära skola i Smyge

Trelleborg Artikeln publicerades

Fyra personer säger till TA att de sett en varg stryka omkring i närheten av ett villakvarter vid Smygeskolan under torsdagskvällen.

När Åsa Valgeirsson och hennes syster Anna Krämer var ute och gick med de två mopsarna Lovis och Signe vid kvart i elva på torsdagskvällen, upptäckte Anna en rörelse tjugo meter bort i säden mellan två hus på Latitudgatan.

– Jag såg något lufsa fram och tänkte först att det rörde sig om en lösspringande hund. När vi sedan kom fram på andra sidan huset såg vi att det var en varg som stod i ljusskenet under en lyktstolpe cirka 55 meter bort, säger Anna Krämer.

De stod stilla och iakttog det stora djuret en stund, samtidigt som de ringde till polisen för att rapportera om att de sett en varg.

– Jag är säker på att det var en varg. Jag har varit inne och klappat vargar på Kolmården och det här var definitivt ingen hund. Den försvann sedan ut i mörkret bakom fotbollsplanen, säger Åsa Valgeirsson.

Ytterligare två personer uppger att de såg vargen en stund senare i närheten av villaområdet.

På fredagseftermiddagen anlände Krister Henriksson, länsstyrelsens besiktningsman och spårare som är stationerad i Osby, till Smygehamn.

– Tio gånger tio centimeter. Det är inte osannolikt om det rör sig om varg. Nu ska jag leta efter spillning och pälsspår. Vi hoppas att folk fotograferar djuret om de ser det, säger han.