Trelleborg

Vägarbeten påverkar trafiken

Trelleborg/Vellinge Artikeln publicerades
Hedvägen, sträckan mellan Bryggaregatan och Tommarpsvägen, samt Tommarpsvägen asfalteras nu om.
Foto:Mårten Svemark
Hedvägen, sträckan mellan Bryggaregatan och Tommarpsvägen, samt Tommarpsvägen asfalteras nu om.

De närmaste tre veckorna asfalteras Hedvägen och Tommarpsvägen, vilket påverkar trafiken.

Samtidigt drabbas pendlare av ett beläggningsarbete på E6, som även det ska pågå i tre veckor.

Mitt under Palmfestivalen asfalteras Hedvägen, sträckan mellan Bryggaregatan och Tommarpsvägen, samt Tommarpsvägen om. Arbetet inleddes på måndagen och det har varit köer på Hedvägen där en del av vägen varit avstängd.

– Vi asfalterar om vägarna. Dessutom byter vi ut brunnar och byter slingorna till trafikljusen på Hedvägen vid Entré, berättar Greger Persson, gatutekniker i Trelleborgs kommun.

– Det kommer att vara begränsad framkomlighet där under denna tid så kan man välja annan väg är det bra, fortsätter Greger Persson.

Varför gör ni arbetet nu när det är Palmfestivalen?

– Vi kan inte styra över det utan det är entreprenören som planerat detta sedan länge. Det är stora maskiner som ska tas hit. Hade vi tackat nej nu kanske det inte hade gått att göra förrän till våren. Men under helgen kommer inget körfält att vara avstängt utan det blir nog bara lite skumpigt att köra där, säger Greger Persson.

Samtidigt är det begränsad framkomlighet på E6 under de närmaste tre veckorna mellan Vellinge och Malmö där Trafikverket lagar sprickor i asfalten. Det gör att ett körfält kommer att vara avstängt.

– Vi kommer att hålla på med det i minst två veckor men vi har för säkerhets skull informerat om att det ska pågå i tre veckor, säger Johan Högström, projektledare vid Trafikverket i Malmö.

De har tagit mest hänsyn till de som pendlar till Malmö, medan pendlare till Trelleborg riskerar att få begränsad framkomlighet.

– I södergående riktning jobbar vi från tidig morgon fram till klockan 15, därefter hoppar vi över och arbetar i norrgående riktning fram tills det blir mörkt, berättar Johan Högström.

Liknande arbete görs även på yttre Ringvägen mellan Lockarp och Kronotorp i båda riktningarna, så även där blir det begränsad framkomlighet.