Trelleborg

Vad längtar du tillbaka till?

Kakor och bullar i långa rader väntade de 25 hemvändare som träffade lika många bybor när Grönbys byalag fixade hemvändardag på söndagseftermiddagen.

Trelleborg
Marianne Holmberg, Höllviken. Flyttade från Grönby på 1990-talet: – De goa grannarna saknar jag. Jag hade mitt företag inom personlig utveckling här och var därför mycket hemma. Det var en bra gemenskap här. Men jag har flyttat mycket i mitt liv och har lätt att komma tillrätta var jag än bor.
Foto:
Anna-Lena Olsson, Arlöv. Flyttade från Grönby år 2000. – Landet kan jag sakna. Naturen runt här är så fin. Och grannarna så klart, de saknar jag också. Men jag skulle ändå inte kunna tänka mig att flytta tillbaka. Jag har det bra där jag är.
Foto:
Bertil Olsson, Ystad. Flyttade från Grönby år 2004 – Vi bodde i ett stort hus, 700 kvadratmeter boyta och trädgård på 3 500 kvadratmeter. När jag blev pensionär blev det för mycket, för stort helt enkelt. Därför blev det flytt till Ystad. Men jag kan sakna gemenskapen här. Den är speciell på små orter.
Foto:
Cecilia Säther, Malmö. Flyttade från Grönby 1995 – När jag flyttade hemifrån blev det studier i Lund. Och sedan kom jag inte tillbaka. Men jag är här cirka fem gånger per år för att hälsa på mina föräldrar. Jag kan sakna alla gamla vänner, fast många av dem har ju också flyttat. Grönby var en väldigt trygg by att växa upp i. Även om det blev lite tråkigt sen i tonåren.
Foto:
Nu hoppas man att detta ska bli en årlig tradition.