Trelleborg

Utredning bekräftar misstanke

Trelleborg Artikeln publicerades

Fynd från branden i Akka-livs gamla lokaler bekräftar misstankarna mot 25-åringen som greps nära brandplatsen. Det säger åklagaren Amanda Elmfeldt.

Den 25-åriga mannen är misstänkt för mordbrand. Enligt Amanda Elmfeldt har polisens tekniker gjort vissa fynd inne i den utbrända butikslokalen. Fynden bekräftar misstankarna mot mannen.

– En del spår har anträffats. Och spåren bekräftar det vi redan visste. Han har varit på platsen. Men det visste vi också genom att han greps i närheten, säger hon.

Amanda Elmfeldt säger att utredningsarbetet pågår. Inom kort kommer ett antal förhör att hållas och därefter avgör hon om mannen ska åtalas eller inte.

– Det ska också genomföras en del andra utredningsåtgärder. Vilka vill jag inte gå in på. Men innan jul kommer ärendet att vara slutredovisat, säger Amanda Elmfeldt.

Det var på kvällen den 6 juli som en brand bröt ut i lokalen där Akka-livs tidigare låg. Kort senare greps 25-åringen nära brandplatsen. Med sig hade han en skyddsmask och en gastub. Mannen anhölls men är inte häktad.