Trelleborg

Utbyggd parkering kan dröja

Trelleborg Artikeln publicerades

146:ans nya hållplats vid Skegrie har blivit något av en succé. Men pendlarparkeringen räcker inte utan många tvingas ställa bilen längs vägen. Trafikverket försökte hitta en enkel lösning men måste nu dra igång ett nytt projekt för att lösa problemet.

Det tog inte många månader från det att den nya hållplatsen togs i bruk strax före jul förra året till dess att både bil- och cykelparkeringar blev fyllda av pendlare. Nu har den överfyllda parkeringen blivit ett problem. Först försökte Trafikverket lösa problemet genom att bygga ut parkeringsplatsen inom det markområde som man redan förfogar över. Det visade sig dock att det inte var möjligt.

– Nu måste vi dra igång det som ett separat projekt och för det första undersöka hur många extra platser som behövs. Det är ingen idé att satsa på en utbyggnad som snart visar sig för liten den också, säger Janet van der Muelen, planerare på Trafikverket.

Enligt Janet van der Muelen kan det ta upp emot ett år innan de nya parkeringsplatserna kan stå färdiga, bland annat beroende på att man måste köpa loss mer mark.

– Detta var inte så förväntat. Skånetrafiken hade gett oss sina beräkningar och utifrån dem byggde vi parkeringen. Men det är trots allt bra att det är många som använder hållplatsen.

Trafikutvecklare Bengt Wedeby menar att 146:an efter de nya hållplatserna längs E 6 har blivit en av de bästa busslinjerna i sydvästra Skåne.

– Den har blivit en fullständig succé. Det vittnar ju även pendlarparkeringen om.