Trelleborg

Ungdomar laddar för show i Parken

Trelleborg Artikeln publicerades
Y.E.S i Parken 2016.
Foto: Tomas Nyberg
Y.E.S i Parken 2016.

Dans, rap, sång och ett par olika bandkonstellationer. Så ser startlistan ut inför fredagens Y.E.S i Parken. I nuläget är åtta akter inbokade.

När UKM, Ung kultur möts, inte räckte till för alla som ville vara med skapades Y.E.S, Young expressive show. Här kan ungdomar mellan 13 och 20 år visa sina talanger.

– Det är lite öppnare än UKM, där man kan gå vidare till en final. Det är för dem som bara vill visa upp sig, säger Niclas Olsson, fritidsledare på Gasverket som arrangerar Y.E.S tillsammans med ABF Trelleborg och en grupp ungdomar.

Han har märkt ett dalande intresse för just musik på Gasverket. På fritidsgården finns replokaler och möjligheter för ungdomar att öva med band, men för tillfället är det ganska glest mellan besöken i replokalerna.

– Här finns alla möjligheter men för tillfället är det inte så många som använder dem. Många sitter nog hemma för sig själva. Vi måste få ungdomarna att våga komma ut och visa sig, säger han och tillägger att det fortfarande går att anmäla sitt deltagande i fredagskvällens Y.E.S.

Fakta

Y.E.S i Parken

När? På fredag den 19 oktober klockan 19, insläpp från klockan 18.30

Var? Parken i Trelleborg

För vem? Deltagare ska vara mellan 13 och 20 år. För publik i alla åldrar.

Visa mer...