Trelleborg

Unga arrangerade rockkonsert

Trelleborg Artikeln publicerades

Hallå där Elin Palmström, en av arrangörerna till söndagens rockkonsert i Trelleborg.

Berätta om bakgrunden till konserten…

– Jag går sista året på estetiska programmet på Cybergymnasiet i Malmö och gjorde konserten som mitt avslutande projektarbete. Vi var tre tjejer som ville göra ungefär samma sak och började prata om att genomföra en rockkonsert. Tillsammans med elever från årskurs två började vi repa och satte ihop ett program. Samtidigt ville vi också passa på att få in pengar till ett gott syfte. Då min farfar i många år var sjuk i diabetes ligger det mig nära att skänka pengarna till Diabetesfonden.

Hur gick det?

– Vi fick in betydligt mycket mer än vad vi trott och fick en chock när vi räknade pengarna – 3 400 kronor. Det var ett frivilligt inträde, där man fick lägga hur mycket man ville. Sen sålde vi också läsk och chips.

Hur var responens?

– Publiken stod upp i slutet och klappade med. Vi körde klassisk åttitalsrock, som Bon Jovi och AC/DC, som folk känner igen. Jag gissar på att det var lite över hundra som kom.

Vad har du lärt dig?

– Jag har lärt mig ofantligt mycket, till exempel att det är betydligt mer jobb bakom ett arrangemang än vad jag trodde. Man ska få ihop alla som är med, och tänka på alla småsaker som de i publiken inte tänker på. Sen var det också kul att ge något till de andra som var med i projektet, att se dem växa.