Trelleborg

Ulf Bingsgård vill bli stadsdirektör i Malmö

Malmö Artikeln publicerades

18 personer har sökt jobbet som Malmös stadsdirektör. En av dem är Ulf Bingsgård. Det skriver Sydsvenskan.

Ulf Bingsgård vill bli stadsdirektör i Malmö.
Foto: Sara Johari
Ulf Bingsgård vill bli stadsdirektör i Malmö.

Enligt Sydsvenskans artikel finns bland andra även Bollnäs kommunchef Anders Johansson och Bjuvs kommunchef Christer Pålsson bland de sökande. Men även flera andra med chefsbefattningar i svenska kommuner, en plutonchef och en styrelseordförande finns bland de som hoppas få jobbet. Stadsdirektören räknas som den tyngsta chefsposten i kommunens organisation.

Ulf Bingsgård var tidigare bland annat moderat kommunalråd och oppositionsråd i Trelleborgs kommun. Efter politiken blev han näringslivschef i Trelleborg, en tjänst han lämnade i december i fjor. I början av 2015 sökte Bingsgård en liknande tjänst, som kommundirektör i Karlskrona. Men det jobbet gick till en annan sökande.

Enligt Sydsvenskan står det i annonsen att Malmö söker en erfaren ledare som sin nya stadsdirektör: ”Du har gjort dig känd för att ha uppnått önskvärda resultat i en komplex och politiskt styrd organisation”.

Till Sydsvenskan säger HR-specialist Peter Gustavsson på Malmö stad:

– Jag tycker att det finns potential bland de sökande. Men den här gruppen behöver konkurrensutsättas.

Malmö har därför tagit hjälp av ett rekryteringsbolag som letar ytterligare kandidater trots att ansökningstiden gått ut.

– Det kan finnas personer på den här nivån som inte söker tjänster utan som vill bli uppsökta, säger Peter Gustavsson till Sydsvenskan.

Den tidigare stadsdirektören Jan-Inge Ahlfridh lämnade i höstas posten av hälsoskäl. Sedan dess har Andreas Norbrant, i vanliga fall förskoledirektör, gått in som tillförordnad.

Förhoppningen är att beslut om vem som får tjänsten tas av kommunstyrelsen i början av mars.