Trelleborg

Två män döms för misshandeln på McDonalds

Trelleborg Artikeln publicerades
Arkivbild. McDonalds i Trelleborg.
Foto: Lars Thulin
Arkivbild. McDonalds i Trelleborg.

En 20-årig och en 17-årig man döms för att ha misshandlat en man med ett batongliknande föremål på McDonalds i Trelleborg.

Ystad tingsrätt dömer två män, 17 och 20 år gamla, till ungdomstjänst respektive samhällstjänst och skyddstillsyn för att ha misshandlat en man på McDonalds i Trelleborg den 11 juni.

Mannen arbetade på McDonalds kvällen då händelsen inträffade. Enligt uppgifter från mannen själv, och en annan anställd som blev vittne till händelsen, ska han ha gått ut för att prata med 20-åringen och 17-åringen utanför restaurangen. 20-åringen och 17-åringen ska då ha attackerat honom med knytnävsslag och 17-åringen ska också ha slagit honom med ett batongliknande föremål.

Den misshandlade mannen förlorade sedan medvetandet. Den andre anställde som bevittnade händelsen uppger att den 17-årige mannen därefter hotade honom till livet om han berättade för polisen vad som hade hänt.

De två dömda förnekar brott och menar att mannen förlorade medvetandet efter ett slagsmål som han startade. När 20-åringen skulle försvara sig knuffade han mannen som då föll och slog i huvudet. 17-åringen förnekar att han ska ha hotat den anställde som bevittnade händelserna.

20-åringen åtalades för grov misshandel och 17-åringen för grov misshandel och övergrepp i rättssak. Då Ystad tingsrätt bedömer angreppet som oplanerat och kortvarigt, att den misshandlade mannens skador inte var livshotande och att det inte kunde bevisas att de åtalade hade slagit mannen när han låg på marken, döms de två åtalade för misshandel av normalgraden.

Tingsrätten anser dock att det inte gick att bevisa att 17-åringen skulle ha hotat den anställde som bevittnade misshandeln.

Straffet blir 100 timmars samhällstjänst och skyddstillsyn för 20-åringen och 70 timmars ungdomstjänst för 17-åringen. 20-åringen ska också delta i våldspreventiv programverksamhet.