Trelleborg

Trygghet viktigast för partiet med samma namn

Trelleborg Artikeln publicerades
Fia Nilsson står som nummer ett på Trygghetspartiets lista.
Foto: Privat
Fia Nilsson står som nummer ett på Trygghetspartiets lista.

Trygghetspartiet är ett nytt parti, en gång sprunget ur Sveriges Pensionärers Intresseparti, SPI, i Malmö. I Trelleborg har partiet bara funnits sedan i våras.

Trygghetspartiet vill, som namnet antyder, att Trelleborg ska vara en tryggare kommun att bo och leva i.

– Det har slösats bort alldeles för mycket pengar på saker som inte behövs. Vi vill att man ska satsa på trygghet i samhället. Gör vi inte det så blir det bara sämre och sämre, säger Fia Nilsson, etta på partiets lista inför fullmäktigevalet.

Bättre trygghet kan betyda många saker. Det kan likväl vara bättre skolor och äldrevård som fler väktare. Eller bibehålla fritidsgårdarna, särskilt utanför tätorten.

– Barn utanför Trelleborgs kärna behöver också ha något att göra på fritiden. Annars drar de bara runt i stället, med vandalism som följd, säger Fia Nilsson som menar att satsningar på tryggheten är ett sätt att säkra återväxten av medborgare i staden.

– Om man inte tar de här sakerna på allvar så undrar man vem som vill flytta till Trelleborg. Man pratar om en sjöstad, men vad ska locka folk att bo i Trelleborg i stället för i Vellinge? undrar Fia Nilsson.

Trygghetspartiet har i nuläget bara fyra medlemmar, lika många som står på listan till kommunfullmäktige. Att skrapa ihop röster så att det räcker till ett mandat blir tufft.

– Vi har försökt göra vad vi kan med våra små medel för att synas. Vi hoppas få in en person, men vi gör så gott vi kan, säger Fia Nilsson.