Trelleborg

Trelleborgshem köper två stora tomter i Smygehamn

Smygehamn Artikeln publicerades
Trelleborgshem vill satsa i de östra delarna av Trelleborgs kommun.
Trelleborgshem vill satsa i de östra delarna av Trelleborgs kommun.

Trelleborgshem köper två tomter på totalt 55 000 kvadratmeter i Smygehamn. Bolaget vill satsa i de östra delarna av kommunen.

Tomterna är på 23 000 respektive 32 000 kvadratmeter. Enligt ett pressmeddelande från Trelleborgshem är det detaljplanelagd mark som är klar för exploatering. Det är tänkbart att det blir bostäder med blandade upplåtelseformer, enligt bolaget.

Trelleborgshem skriver att man arbeta för att behålla så mycket naturvärde som möjligt och göra så lite påverkan som möjligt på intilliggande bebyggelse.

– Vi tycker att detta är två spännande förvärv av byggbar mark på bästa läge i Smygehamn. Men det är samtidigt två tomter som kräver en varsam utbyggnad, säger vd Pia Jönsson i pressmeddelandet.

Det är oklart när byggandet kan starta.

Så sent som i april köpte bolaget en 2 000 kvadrameter stor tomt vid väg 9 i Smygehamn. I sitt pressmeddelande skriver Trelleborgshem att man vill satsa i kommunens östra delar, både i Smygehamn och i Beddingestrand. I nuläget äger Trelleborgshamn ingen mark i Beddinge, men skriver att man ser tätorten som ”högintressant”.