Trelleborg

Trelleborgshem klagar på tävling

Trelleborg Artikeln publicerades

Trelleborgshem gillar inte att bolaget förlorade den prestigefyllda kampen om att få bygga på Centralskolans tomt i Trelleborg. I ett brev till kommunledningen ifrågasätter bolaget tävlingen och resultatet.

I brevet skriver ordförande Olle Zinn (M) och vd Kent Jönsson att de fått styrelsens uppdrag att kräva skriftliga svar på varför flera av de andra deltagarna fått bryta mot tävlingsreglerna utan att bli uteslutna.

Det handlar bland annat om att ett av förslagen innehållit fem planscher, medan det enligt reglerna bara var tillåtet att skicka med fyra planscher.

Trelleborgshem anser också att det vinnande förslaget från Riksbyggen och Arkitektlagret i Skåne inte har nog med parkeringsplatser i sitt förslag för att klara den parkeringsnorm som gäller i Trelleborg.

Trelleborgshem menar också att det är fel att ett annat av förslagen har fått tillåtelse att lämna in digitalt material i efterhand.

När det gäller Trelleborgshems eget förslag undrar bolaget varför juryn tycker att förslaget är otydligt redovisat och varför garagets nedfart på Nygatan är mindre lyckad ur trafiksäkerhetssynpunkt.